Enodružinske hiše

V projektivnem biroju se z individualnim pristopom do vsakega projekta, prilagodljivostjo strankam in celostnim vodenjem projektov približamo željam vsakega posameznika. Pri ustvarjanju arhitekture nas vodi povezanost z naravo, fleksibilnost prostorov, uporaba naravnih materialov, izkoriščanje naravnih virov energije, vse v sozvočju z ekonomsko upravičenostjo nameravane gradnje. Stremimo k moderni gradnji, ki uporablja sodobne materiale in tehnološko napredne rešitve.

Enodružinska hiša

Želite graditi stanovanjsko hišo za vašo družino? Lahko vam pomagamo pri tem, saj smo jih zgradili že mnogo.

Gradnja nove hiše je za vsakega investitorja velik finančni in organizacijski podvig z dolgoročnimi učinki, zato vam vsako podrobnost skrbno predstavimo in odločitve skupaj pretehtamo. V projektivnem biroju Artwood razumemo, da je vsaka hiša drugačna, saj se prilagaja različnim življenskim stilom, potrebam in okolju, v katerem stoji.

Ogled parcele in začetno svetovanje vam nudimo brezplačno. Pošljite nam elektronsko pošto na artwood.miklavc [na] siol.net ali izpolnite kontaktni obrazec, da se dogovorimo za sestanek. Vpišite še telefonsko številko.

Kvalitetna arhitektura

Za vas ustvarjamo nov dom, ki bo udoben, prijeten, sodoben in bo zagotavljal dolgoročno vrednost vaši naložbi. Kakovostna arhitektura je prilagojena vašim željam in potrebam ter se odziva na specifično okolje vaše parcele. Z vašo hišo poudarimo prednosti, kot so razgled, bližina gozda, osončenost in popravimo morebitne slabosti kot so bližina sosedov, hrup od ceste in podobno. Skratka, na vaši parceli vam zgradimo najboljšo možno hišo.

Prihranimo vam denar in živce

Z našimi dolgoletnimi izkušnjami lahko že pred gradnjo natančno ocenimo vrednost investicije, kar vam omogoča nadzorovanje stroškov. Gradnjo skrbno spremljamo in usmerjamo izvajalce, da je  hiša zgrajena natančno in varno. S tem vam prihranimo mnogo skrbi in morebitnih nepredvidenih stroškov. Ko je hiša končana, pa se odlikuje z nizko porabo energije, kar boste cenili še mnogo let po končani gradnji.

Pripravimo vam celotno tehnično dokumentacijo

Vso tehnično dokumentacijo dobite na enem mestu. V biroju Artwood vodimo vse faze projekta: od vodilne mape do oblikovanje notranje opreme in usklajujemo ostale sodelavce. Od nas zato prejmete mapo, kjer so načrti arhitekture, gradbenih konstrukcij, strojnih in elektro inštalacij, požarne študije in morebitnih drugih elaboratov.

Faze projektne dokumentacije so:

  • IDZ – idejna zasnova. To je začetek dela, ki obsega programsko razdelitev in skice objekta. Običajno to fazo projekta združujemo z idejnim projektom, ki je po naših izkušnjah bolj uporaben podatek za naročnika.
  • IDP – idejni projekt. V tej fazi vam pripravimo osnovno umestitev na lokacijo, tlorise, prereze in poglede. Izvedeli boste vse ključne podatke o tem, kako bo vaša hiša izgledala.
  • PDG – projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja. Obsega vodilno mapo, projekt arhitekture z tlorisi, prerezi in fasadami, projekt strojnih, elektro inštalacij in požarnega varstva. Projekt za gradbeno dovoljenje vložite na upravno enoto.
  • PZI – projekt za izvedbo. V tej fazi nadgradimo projekt PGD z detajlnimi risbami, opisi in drugimi podatki, ki zagotavljajo brezskrbno in kvalitetno izvedbo.

Prenova stanovanjske hiše

Ste lastnik stanovanjske hiše, ki ima drago vzdrževanje, visoko porabo energije, je estetsko neprimerna ali ima celo statične težave? Želite spremeniti namembnost stanovanja zaradi spremenjenih potreb? Vašo obstoječo hišo lahko prenovimo v atraktiven objekt, ki je funkcionalno primernejše, s cenejšim vzdrževanjem in trajno vrednostjo.

Prizidek k hiši

Če je vaša hiša premajhna za nove družinske člane vam lahko oblikujemo prizidek, ki dopolnjuje vaše prostorske potrebe. V dialogu z obstoječo hišo bo prizidek obogatil vaše prostore.

Kako pridobim gradbeno dovoljenje

Gradbeno dovoljenje je upravni dokument, ki dovoljuje gradnjo. Izdaja se na podlagi projekta za gradbeno dovoljenje (PGD), ki je faza v projektiranju hiše. Celoten postopek od ideje do gradbenega dovoljenja pa se prične z ogledom parcele in svetovanjem, ki ga nudimo brezplačno. Pošljite nam elektronsko pošto na artwood.miklavc@siol.net ali izpolnite kontaktni obrazec. Vpišite še telefonsko številko.

Tipski projekti za hiše

Na ključ vam postavimo energetsko varčno in hitro postavljivo hišo, ki je primerna za različne uporabe. Brezplačno vam pridobimo gradbeno dovoljenje na komunalno urejeni parceli.* Investicijske stroške gradnje vam garantiramo, ko bomo dorekli vse podrobnosti.

Klikni za več informacij o tipskem projektu.

Energetsko učinkovita gradnja

Naša arhitektura se odlikuje z nizko porabo energije, ker hiše izkoriščajo naravno osončenost že brez zahtevne ogrevalne tehnike. Vzdrževanje hiše optimiziramo tako, da so stroški obratovanja minimalni.

Nas želite kaj vprašati? Pišite nam na artwood.miklavc@siol.net ali izpolnite kontaktni obrazec.